Skip to main content

I jakten på ny energi

Att ta tillvara och dela på jordens resurser är viktigt för vår gemensamma framtid. Vi tror på kraften hos dig som ung idag och vill därför låta dig vara med och skapa idéer för framtidens energilösningar.

Spänningssökarna är en årligt återkommande tävling för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby, Lomma och Klippan som Kraftringen arrangerar. Årets tävling för åk 9 avgörs under vårterminen 2022. Syftet är att öka din och dina klasskompisars kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som du får använda din kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på ett tema och sedan göra en kreativ och säljande presentation. Årets tema är Energi i kristid.

Tävlingen går ut på att du och dina klasskamrater ska kläcka en idé, sedan visualisera ert bidrag. Det kommer att bedömas av Kraftringen, allmänheten och senare av två jurygrupper som består av studenter på LTH, en retorikexpert och politiker från Kraftringens ägarkommuner. Allt avgörs i en livesänd final i vår. Den segrande klassen vinner 100.000 kronor.